Λίγο σπιτικό κέικ και άπειρα χαμόγελα, καλοσωρίσματα και καινούργιες φιλίες.

Ονειρεμένη Πισίνα

Για μικρούς και μεγάλους, για διασκέδαση και ρομαντικές στιγμές, για δροσιστική απόλαυση μέσα στο νερό και αναπαυτική χαλάρωση στις ξαπλώστρες πολυτελείας.

Λουλουδένιος Κήπος

Όλα τα χρώματα και αρώματα στον κήπο μας - ένα ιδανικό περιβάλλον για ευχάριστες διακοπές στην καρδιά της φύσης και απέραντη θέα στο Βουνό των Κενταύρων.

Κουζίνα και Σπιτικό Πρωινό

Σας προσφέρουμε μια άνετη κουζίνα με φρέσκα ντόπια υλικά για να απολαύσετε ένα παραδοσιακό σπιτικό πρωινό στο lobby ή στον κήπο μας.

Βουνό και Θάλασσα

Ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές στο Πήλιο - στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού Μούρεσι σε απόσταση λεπτών από τις καλύτερες παραλίες του Πηλίου.

Αυτό είναι το "Μυρέσιον"

Ανοικτό σε όλους, νέους παιδιά, ηλικιωμένους, ζευγάρια, φίλους, οικογένειες, όλοι είναι καλοδεχούμενοι με πολύ προσιτές τιμές για να πάρετε μαζί σας μια άλλη Ελλάδα, ξεχασμένη από τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και γενικά έναν άλλο τρόπο ζωής τώρα που όλοι θέλουμε να ξαναγυρίσουμε εκεί που ξεκινήσαμε για να ’’αναβαπτιστούμε’’ και να συνεχίσουμε τον καθημερινό μας αγώνα.

Γιατί, ‘’Μυρέσιον’’; Το 1997-98 όταν η χώρα ξαναχωρίστηκε διοικητικά με τον ‘’ Καποδίστρια ‘’ σε δήμους –για γεωγραφικές ενότητες που έχουν έναν ικανό αριθμό κατοίκων – η περιοχή μας που αποτελείται από 6 χωριά (Ξουρίχτι, Τσαγκαράδα, Μόυρεσι, Κισσός, Άγιος Δημήτριος, Ανήλιο με επίνεια τον Μηλοπόταμο, την Νταμούχαρη, τον Άγιο Ιωάννη κλπ) ήταν να ονομαστεί με την ονομασία που είχε πριν 100 χρόνια δηλαδή ΔΗΜΟΣ ΜΥΡΕΣΙΟΥ. Τελικά επικράτησε η καθομιλουμένη και πήρε την ονομασία του χωριού στο οποίο ανήκει ο ξενώνας του Μούρεσι και έγινε Δήμος Μουρεσίου.

Όμως η λέξη αυτή – που όλοι ζητάνε την καταγωγή της και άλλοι λένε ότι έχει προέλθει ή από τις ωραίες ‘’μυρωδιές ‘’ή από τον Μύρο ή από τις ‘’Μοίρες’’ Ιωνίας της Μ. Ασίας από όπου ήλθανε πρόσφυγες στα μέρη αυτά ή τέλος από τις πολλές ‘’Μουριές ‘’ που είχε εδώ ή και ένα λουλούδι το οποίο δεν υπάρχει πια - ήταν τόσο εύηχη και όμορφη που οι ιδιοκτήτες του ξενώνα την προτίμησαν σαν διαβατήριο για το ταξίδι που λέγαμε πιο πάνω.

Γι’ αυτό το ζευγάρι μας φρόντισε να δημιουργήσει αυτόν τον χώρο με έμφαση στη πέτρα και το ξύλο και όπου χρειάζονταν με υλικά παραδοσιακά δουλεμένα όπως κάγκελα, μάρμαρα, γρανίτη.

Για όλες τις εποχές του χρόνου

Απόλυτη ησυχία που διακόπτετε από νερά που τρέχουνε ή από τιτιβίσματα πουλιών και θρόϊσμα των φύλλων, αυτά είναι οι ήχοι που αντιλαμβάνεται κανείς.

Μια πισίνα 50 τ.μ. με υπερχείλιση νερού αλλά και με προσθήκη παιδικής πισίνας, κάνουν αυτό τον συνδυασμό των γαλάζιων νερών με το πράσινο (από το μικρό δασάκι πάνω από τον ξενώνα με άγρια πουρνάρια) αλλά και τα δέντρα του ξενώνα στα οποία κυριαρχεί το Χριστουγεννιάτικο γκυ και οι διπλανές καστανιές, κάνουν το περιβάλλον έναν μικρό ‘’ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ‘’.

Αφήνοντας την αυλή γεμάτη ντόπια λουλούδια πρασινάδα και χρώματα ανάλογα με την κάθε εποχή μπαίνουμε στον ξενώνα όπου ένα ιδιαίτερα φροντισμένο με γούστο σαλόνι σας περιμένει με μια μικρή υποδοχή, ζεστή γωνία με τζάκι,μπουφές για τα πρωινά, τραπεζαρία και σαλόνι για να νοιώθετε ’’σαν το σπίτι σας ", τηλεόραση,WiFi, κοινόχρηστη τουαλέτα και τέλος μια κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη για τα πρωινά σας παραγωγή του ζευγαριού των ιδιοκτητών για να απολαμβάνετε πράγματα από τα ‘’χεράκια’’ τους και από τα 15 στρέμματα άλλων κτημάτων που τους ανήκουν κοντά στον ξενώνα και που καλλιεργούν για να απολαμβάνετε πραγματικά ξεχωριστή ‘’ ΠΟΙΟΤΗΤΑ’’.

Ξεκίνησαμε λοιπόν το όνειρό μας και σας καλούμε να γευτείτε με όλες τις αισθήσεις σας το αποτέλεσμα των κόπων μας:

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ "ΜΥΡΕΣΙΟΝ" ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ.

Τέλος διακριτική μουσική θα σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχη αίσθηση χαλάρωσης και ξεκούρασης με τα τελειότερα τεχνολογικά συστήματα που υπάρχουν.